Garden route
Blijf op de hoogte en volg Joan
23 December 2012 | Zuid-Afrika, Durban
Verhaal waar ben jij
Na addo elephant park, helaas ons laatste wild park door naar de garden route.
Iets heel anders, maar absoluut super mooi. Ons eerste park was tsisikama storm river. Dit park is bekent door zijn lange hangbrug. Hier start ook onze zoektocht naar dolfijnen. In eerste instantie was onze zoektocht een beetje in deugen gevallen omdat de vrouw van de receptie vertelde dat er geen dolfijnen te zien zijn. Eigenwijs als we zijn gingen we toch opzoek.
We maakte de eerste dag een wandeling naar een geweldige grote waterval.
En op de terugweg zagen we inderdaad in de verte dolfijnen.
Een grote groep zwom van het noorden naar het zuiden. Helaas van een afstand maar met onze camera waren ze prima te zien.
Super! Weer een vinkje bij een dier dat we graag wilde zien.
Buiten het feit dat je hier dolfijnen kan spoten hadden we ook een kampeerplekje aan de zee. Wat een fantastisch uitzicht. Alle nadelen van kramperen die we aan het begin van onze vakantie toch wel zagen waren gelijk helemaal vergeten! Ik moet ook toegeven dat het nu mooi weer is, en onze tent niet meer doorlekt van de regen.
Na tsisikama gingen we door naar wildernes, een ander natuurpark.
Hier zijn de wandelpaden iets meer gemaakt. Er werd hier ook veel hardgelopen, omdat het voor mij al een tijdje geleden was begon ik me wel lichtelijk schuldig te voelen en hebben we besloten de volgende dag de wandelroute te rennen. Onder het rennen hoorde ik wel af en toe een stemmetje in m'n hoofd "Joan, kijk uit voor je enkels". Ik heb deze keer maar eens geluisterd wanneer sommige stukken echt niet rennend gedaan konden worden. Onderweg konden we afkoelen in de rivier van de waterval.
Tsisikama was een mooiere plaats maar ik denk dat wel langzamerhand toch wel erg verwend worden.
Vanuit natuur en wild parken een keer in een stadje, Oudshoorn om precies te zijn. Hier komen de struisvogelfokkerijen vandaan. Ik ben benieuwd!
23 December 2012 - 17:42
Sanne:
Oh gelukkig je vermaakt je nog... Ik dacht al....! ;-))
Al begonnen met aftellen?
Dikke zoen