De andere kant van zuid- afrika - Reisverslag uit Durban, Zuid-Afrika van Joan Vriend - WaarBenJij.nu De andere kant van zuid- afrika - Reisverslag uit Durban, Zuid-Afrika van Joan Vriend - WaarBenJij.nu

De andere kant van zuid- afrika

Blijf op de hoogte en volg Joan

20 December 2012 | Zuid-Afrika, Durban

Welkom in de andere kant van zuid-Afrika

Want een geweldig land is dit toch ik ben helemaal verliefd op dit land. Na hwlulwu doorgereden naar wetland. Dit ligt boven St. Lucia. Hier gingen we nijlpaarden en krokodillen spotten. Een jeepsafari is er niks bij want al onze potjes en pannetjes vlogen door de hele camper heen. Aan het einde van de rit hebben we en een krokodil en nijlpaarden gespot. Ze waren super dichtbij maar alleen jammer dat ze in het water lagen.

Ook hadden we in ons volgende park ons nieuwe avontuur. In het Itala nature park slapen we midden in het park. Er is echter 1 nadeel er staan geen hekken om onze camping heen. Na het eten ging ik even een rondje camping, omdat ik zebra's had gespot. Uit de bosjes kwam een geluid wat niet alleen zebra's konden zijn. Voor ik het wist stond ik oog en oog met een olifant. Snel Rob geroepen en het bleek een hele kudde te zijn. Het werd al donker dus moesten we ons tentje op gaan zoeken. Best spannend met die olifanten om ons heen. Ik had Rob wijs gemaakt dat het onmogelijk was dat ze op de camping zouden lopen, terwijl ik aan het turen was door het raampje van de tent. Ik had het nog niet koud gezegd of er liep een olifant op 3 meter afstand van ons mini campertje!! Heel mijn theorie viel in duigen. En mijn slaap overigens ook.
De 2e avond hebben we toch maar even gevraagd of we ergens mochten slapen met hekken om ons heen. We kwamen op een voetbalveld terecht. Een mooie ervaring nu het goed is afgelopen.

In dit park hebben we wel de big 5 gezien! Het luipaard liet zich niet van heel dichtbij zien, maar we hebben hem goed kunnen zien.
Rob is trouwens een master spotter, maar niet in dieren maar in stenen. Ik ben een master geworden in achteruit rijden.

Afrika is een super mooi land met heel veel afwisselende gebieden. We zijn nu onderweg naar het zuiden.

Van de natuurparken weer terug naar een wild park. Addo elephant park! Gelukkig sliepen we deze keer niet in het park dus konden we wel rustig gaan slapen.. Het is een geweldig park waarbij we midden in een enorme kudde terecht kwamen. De olifanten liepen gewoon om onze auto heen. Super tof!
Van de wild parken kan ik geen genoeg krijgen ook al was dit nu de laatste.
Nu op naar de garden route, we hopen op het zien van dolfijnen!

• 20 December 2012 - 17:28

Rianne:

Super leuk mop! Wat een ervaringen allemaal.. geniet er van want voor je het weet ben je weer gezellig bij ons ;) kus!

• 20 December 2012 - 17:54

Suus:

Mop! Leuk al die beestjes!
    Zoals rian al zegt geniet er nog even van! De tijd vliegt voorbij..

Tot snel mopje!
    xx

• 20 December 2012 - 19:26

Sanne:

Hallo wereldreizigers!!
    Wat een avonturen, fantastisch!
    Geniet er lekker van samen, ik zit vast klaar met allemaal lekkers om aaaaalle foto's te zien en verhalen te horen!
    X Sanne

• 22 December 2012 - 11:53

Anoeska:

Wat super allemaal!
    Veel plezier nog.
    Xx

• 22 December 2012 - 12:43

Nicole:

Wauw super zeg, wat een spannende dingen maken jullie mee.... maar dat zal je nooit meer vergeten. Geniet er samen nog even lekker van!! Xx uit het koude NL

• 22 December 2012 - 21:01

Nathalie Vink:

wat klinkt het fantastisch en zo op de foto t zin is dat het ook,
    geloof dat we toch maar moeten gaan sparen en gewoon platspuiten het vliegtuig in.

geniet nog even want het zit er bijna op

xxx nathalie