Afscheid - Reisverslag uit Durban, Zuid-Afrika van Joan Vriend - WaarBenJij.nu Afscheid - Reisverslag uit Durban, Zuid-Afrika van Joan Vriend - WaarBenJij.nu

Afscheid

Blijf op de hoogte en volg Joan

04 December 2012 | Zuid-Afrika, Durban

En dan is ook mijn laatste week voorbij. Ik heb een super leuke week achter de rug. De laatste week was voor Afrikaanse begrippen vrij hectisch. Het was de 16 Dany's off activities. Dit houdt in dat er iedere dag een activiteit stond. Maandag begonnen we met soep koenen uitdelen en aan de mensen in wentworth.

Dinsdag heb ik helaas afscheid moeten nemen van m'n droppies op de daycare. Een jongetje wilde zelfs al met me mee. Eerlijk gezegd zou ik ze het liefst allemaal in m'n koffer meenemen.

Woensdag was er een afscheid van een politie agent. We hadden gehoord dat we gingen wandelen. Wij dachten Afrikaans wandelen daar hebben we geen sportkleding voor nodig. Op het politiebureau aangekomen liep iedereen in sportkleding. Dus we zijn toch maar even naar huis gegaan. Uiteindelijk was het een sportdag, maar viel het sporten wel mee. Het was wel super gezellig om iedereen even in vrije tijd te zien.

Donderdag moesten we slopend vroeg beginnen. 7 uur werden we opgehaald. We mochten cadeautjes inpakken voor de mensen met een handicap. Het ging op het Nederlandse tempo dus we waren al heel snel klaar. We gingen bij deze mensen de lunch verzorgen. Dit was z'n mooie ervaring om te zien dat het deze mensen zo veel goed doet! Helaas na deze dag had ik nog maar 1dag te gaan. In de avond benik gezellig met Laetitia en Annelies uiteten geweest bij Cubana. Om mijn afscheid te vieren ;).

Vrijdag was super rustig. Maar niets was minder waar want begon te hozen! De trauma centre was 1 grote waterballet.
Ook had ik een Brouwnie gebakken voor vandaag en eten doet het hier altijd goed. Ik heb een leuk afscheid gehad maar gelukkig hoefde ik niet helemaal afscheid te nemen want ik ging maandag nog met Rob heen.
Vrijdagavond ging ik samen met Annelies nog met Jenny naar haar zus. Ik dacht dat ze in west-Friesland veel konden drinken maar Afrikanen kunnen er zeker ook wat van. En aan het einde van de avond gingen we gewoon weer met de auto naar huis.

Zaterdag wadi's de hele dag zenuwachtig geen idee waarom ;)
Eindelijk om half 7 kwam Rob aan! Het is super gek dat hij hier nu is. Vooral in het huis waar ik 2 maanden heb gewoond. Het was ook leuk om hem alles gelaten zien, ookal is 1 dag vrij kort.
We hebben zondag wel gelijk een braai gedaan, gelijk in Afrikaanse sferen.

Het afscheid nemen van maandag was niet bepaald makkelijk. Maar ik kan wel terug kijken op een super mooie tijd!

Nu zit ik samen Rob naast onze inimini camper dichtbij het hwuhwlu park. We hebben vandaag 4 van de big 5 weer gespot! Nu lopen alleen nog de apen, impala's en zebra's om ons heen.

Tot snel! Liefs joan

• 04 December 2012 - 19:23

Suus:

Geniet met je vriendje!! :D
    Neem je een huisdier voor me mee? ;)
    Liefs!

Leuk stukje Jo!
    Nu lekker genieten samen met je maatje! Veel plezier. X

• 04 December 2012 - 19:28

Karin K:

Joan geniet van je vakantie samen met Rob en tot gauw xxx

• 04 December 2012 - 19:55

Wanda:

Goh joh, zit het er al weer op! Tenminste je tijd in Durban dan... Het klinkt echt als een prachtige ervaring, alhoewel ik me kan voorstellen dat het wel een beetje frusterend moet zijn, dat je soms niet meer kan betekenen... Nu alles een plekje geven en lekker gaan genieten van al het moois dat SA nog te bieden heeft. Have fun!!!! x
    P.S. had je nog beloofd wat tips te sturen... 1) Stellenbosch en Franschhoek zijn echt prachtige wijndorpjes. 2) Addo Elephant Park voor nog meer wild life en misschien de big five! (verblijf in het main camp geen aanrader) 3) Verblijf in Tsjitsikamma rest camp, prachtige plek aan de kust, walvissen voor de deur...

• 04 December 2012 - 19:55

Wanda:

• 04 December 2012 - 20:03

Anja:

Zit het er alweer op wat gaat het snel.En nu lekker vakantie samen met Rob geniet er van en tot spreeks.

xxx van ons

• 04 December 2012 - 20:17

Sanne Van Leeuwen:

Hee Joan!
    Wat leuk dat Rob er eindelijk is! :)
    Kun je hem inderdaad alles laten zien.
    Veel plezier nog met zijn tweetjes daar. Lekker genieten!
    Liefs Sanne

• 06 December 2012 - 15:59

Opa En Oma:

De sint wou dat hij jullie lootjes getrokken had----dan stuurde hij vast wat op jullie pad
    speculaas poppen en marsepein of pepernoten, maar dan heel fijn
    De reis er heen is mij veel te ver; wel veel pietermannen met een ster.
    Wij wensen jullie een prachtige trip
    Met in de braai een massa kip
    Geniet er nog maar lekker van
    Sint en Piet zeggen tot dan
    Als jullie weer knuffelbaar zijn;
    Dat inden wij heel fijn.

• 13 December 2012 - 21:25

Marieke:

He mop, ik ben weer eens laat met reageren!
    Je bent al zwaar aan het genieten met Rob(erto) waarschijnlijk.
    Anyway have fun samen daar! Enjoy :D

xx Mariek