1 week left
Blijf op de hoogte en volg Joan
23 November 2012 | Zuid-Afrika, Durban
Deze week was weer bijzonder. Maandag zijn we begonnen op de daycare met ons progamma. Ik heb samen met Laetitia een dagprogamma gemaakt. En we zijn daar maandag mee begonnen. Tenminste we deden een poging tot, want we moeten maar afwachten of dit goed zou lopen. Mijn doelstelling was om de kinderen in ieder geval zitten te laten eten. Dit gaat nogal moeilijk wanneer er helemaal geen kinderen zijn. De gingen de kinderen weer zonder eten naar bed. Gelukkig hebben we wel samen met de kinderen spelletjes kunnen doen. En kunnen handen wassen. Dit is toch een stap in de goede richting.
Dinsdag zouden we naar ocean view (het weeshuis). De man daar zou meer voor ons in petto hebben. Daar aangekomen was die man er niet eens... :S Later zat hij in het meeting. Uiteindelijk kwam het erop neer dat wij helemaal niks kunnen doen qua gespreksvoering. Dus zijn we gewoon naar huis gegaan. Dit was heel jammer.! Het leek mij wel super tof om samen te gaan werken met de social workers. Maar gelukkig heb ik al meerdere gesprekken kunnen voeren met de meiden van ocean view. Op het trauma centrum was het crisis, er was een MOORD gepleegd op een school! 2 jongetjes van 15 hadden ruzie met elkaar eentje was dood en de andere ligt zwaar gewond in het ziekenhuis.! Volgende week gaan we misschien naar de school toe om couseling gesprekken te gaan houden. Spannend dus!
Voor de rest zijn we druk bezig met voorbereiden voor volgende week. Er start dan een project met allerlei activiteiten. Al heb ik geen idee welke activiteiten het precies zijn. Maar in Afrika moet je niet te veel willen plannen. Ook al vind ik dit stiekem wel heel moeilijk.
Mijn laatste week gaat nu toch bijna in. Toch wel een heel dubbel gevoel. Ik heb er heel veel zin in om samen met rob te gaan reizen. Maar ik wil hier ook heel graag nog blijven werken. Ik ga in ieder geval genieten van mijn laatste week op de communitie en afscheid nemen van iedereen hier.
Sala Kahle! (Good bye)
23 November 2012 - 11:11
Suus:
Heftig mop!
En jammer dat het lastig is om afspraken te maken en veranderingen mogelijk te maken!
Maar alle beetjes helpen dus waarschijnlijk komt het besef vanzelf.
Geniet van je laatste week en dan veel plezier met je schatje!! :D
De tijd gaat toch wel snel, voor je het weet ben je weer terug..
Liefs! -
23 November 2012 - 11:21
Laura:
Lieverd, wat is de tijd omgevlogen he! Jammer dat je het gevoel hebt dat je niet genoeg heb kunnen doen, maar het is misschien een mooie reden om ooit samen terug te gaan ;)
Blijf je verhalen posten als je gaat reizen? Ik hoop het.
Wij vertrekken vrijdagnacht naar Goa, vanaf daar begint het avontuur.
We mailen!
Veel liefs uit India -
23 November 2012 - 13:53
Karin K:
Het is misschien ook heel relaxed dat het niet gehaast is .dat komt straks welweer als je weer terug ben in Nederland .rob gesproken hij heeft er zin in heeft alweer een boek gehaald bij pe.dus geniet van je tijd daar .xxx -
23 November 2012 - 13:53
Karin K:
lieve joan,
Normaal ver van je bed en nu gebeurd het allemaal vlakbij, bizar hoor! Onze nick is 15 moet je toch niet aan denken.
Helaas kan ik aan rob niet teveel meegeven want het kost dus inderdaad 50 euro!!! de kilo.
Hopelijk komen de bellenblazen en stoepkrijten op tijd binnen zodat rob dat kan meenemen en jij dat aan "jouw" kinderen kan geven.
Geniet straks met rob van elke seconde... want voordat je het weet zit je weer in de sleur en drukte van alle dag!
23 November 2012 - 15:59
Sanne:
Je laatste weekje al weer.... wat gaat de tijd toch snel!!
Ga er dubbel zo veel van genieten en leuke dingen doen! En wat fijn dat je Rob weer ziet en stiekem misschien ook wel een beetje dat je binnenkort ook weer thuis bent! ;-))
xoxo -
23 November 2012 - 16:47
Laura:
P.S. Neem dat geweldige droppie van de foto mee naar huiss!! -
24 November 2012 - 00:19
Marina:
Hoi Joan,
Vandaag op verjaardag bij Pjotr hoorde ik van deze blogs. Natuurlijk meteen gelezen. Wat een belevenissen! Nog heel veel plezier en natuurlijk ook alvast een leuke vakantie-reis voor straks met Rob.
Groeten van Marina -
24 November 2012 - 10:28
Anoeska:
Hoi Joan,
wat een mooie foto's!
Geniet nog van je laatste week en veel plezier met Rob daarna.
Liefs Anoes -
29 November 2012 - 17:17
John Bakker:
Lieve Joan,
Aan alles komt een eind, ook aan deze geweldige belevenis waar je je leven lang herinneringen aan zult hebben. Ik ben reuze trots op jou dat je dit heb kunnen doen. Nu lekker vakantie met Rob, wat een bofkont jou daar in zuid afrika te komen op zoeken. Geniet van dat laaste maandje.
Ik heb gehoord dat je op 2 januari weer thuis komt. Wij komen naar Holland voor het einde van het jaar en ik denk dat we op 2 januari weer vertrekken maar dat weet ik nog niet. Ik zou het wel leuk vinden je nog even te zien als je terug komt uit Z. Afrika.
Groetjes uit Nice
Ome John -
29 November 2012 - 18:37
Carolien:
lieve joan,
Je reis zit er alweer bijna op!! jeetje wat is de tijd omgevlogen echt niet normaal! ik hoop dat je een hele mooie tijd hebt gehad. Bijna lekker genieten van jullie reis samen, heel veel plezier!!
liefs carolien -
01 December 2012 - 18:11
Jacquelina Aardenburg:
goh wat een te gek avontuur. Wat je allemaal niet mee maakt. Ook die foto's van die kanjertjes je zou ze zo onder je arm meenemen.
Nou geniet samen met rob van de resterende vakantie.
veel plezier en geniet ze
groetjes jacq