ik word beroemd!
Blijf op de hoogte en volg Joan
14 November 2012 | Zuid-Afrika, Durban
De middag gingen we naar het voetbalstadion van Durban. Het is toch onbegrijpelijk dat ze die bijna niet meer gebruiken.
Er staan niet eens meer lijnen op het veld. En als je vraagt hoe vaak er een voetbalwedstrijd gespeeld wordt is het 1 keer in de 2 weken. Nou dan staan er toch wel lijnen op het veld en dan ligt er geen pis in het gootje bij de douchen… zou je menen.
Ook hebben we even boven het stadion gestaan om over heel Durban heen te kijken. Nouja heel Durban vraag ik me af, want overal waar ik keek zeiden ze dat het Durban was..
De zondag moesten we er vroeg uit, want we gingen naar de kerk en voedsel uitdelen aan de daklozen.
In de kerk kwam ik al gelijk in aanmerking met de eerste daklozen. Wat stonk die man zeg! Gelukkig duurde de kerk niet zo lang anders kwam mijn eerste Zuid-Afrikaanse Hostie er met dezelfde gang weer uit.
Aan de overkant van de straat gingen we eten uitdelen. Iedereen zat al netjes op het bankje te wachten. Ze kregen rijst met een of andere saus. De daklozen konden merken dat het einde naderde aangezien ze begonnen te vechten wie er nog wat mocht. Ik stond uiteindelijk midden in een ruzie.. Help! Geen gewonden maar het hek ging wel dicht en de rest van het eten werd door het hek heen gegeven. Snieky als ze zijn kwamen er een aantal 2 keer. Maar wanneer je denkt dat ze het echt nodig hebben komen ze met klachten. Ze lusten geen bruin brood alleen wit brood, dus ze wilde ruilen… Misschien toch niet zo hongerig..
Daarna gingen we samen met een van de Aunties van het project even door de stad.
Super leuk om er even te lopen aangezien we de enige blanken waren.
Ik zal eindelijk eens beginnen waar mijn onderwerp vandaan komt. Ik heb namelijk van mijn sponsorgeld speelgoed gekocht voor in op de Daycare.
De kinderen en eigenaar waren er super blij mee. Ook waren de kinderen gelijk 2 keer zo druk, maar ja wij gingen toch weer naar een paar uur weg.
Omdat de eigenaressen er zo blij mee is, heeft ze de krant gevraagd. Ze gaat een stukje in de krant schrijven! Ik kom gewoon in de krant in Zuid-Afrika!
Ze heeft een aantal foto’s gemaakt en ik moest een stukje schrijven.! Ik zal vervolgens onherkenbaar over straat moeten, maar dan ten zijde.
Helaas in 1 bal van het speelgoed al weg. Hij kwam over het hek heen. Een andere vrijwilliger wilde de bal gaan halen. De leidster zei dat ze er op het veldje niet ver daar vandaan ermee aan het spelen waren. Ze werd terug getrokken, omdat het te gevaarlijk was om de bal te gaan halen.
Welkom in Zuid-Afrika!
Weer genoeg voor nu! Veel liefs
14 November 2012 - 14:33
Sanne:
Haha, wat een goed verhaal, famous Joan!!
xoxo -
14 November 2012 - 14:40
Suus:
Moppppie! Niet te bruin he ;) dat is oneerlijk als je in januari terugkomt!
Leuk je verhaal en mail te lezen! Ben blij dat je zo geniet!
Liefs en knuffels van mij! -
14 November 2012 - 15:45
Lau:
Jo, je moet een beetje door eten met al die big momma's daar ;)
<3 -
14 November 2012 - 18:00
Melanie:
Hee Jo!
Leuk verhaal hoor :) jij blanke beroemde dame uit het verre land Nederland ;)
Geniet er nog lekker van, want zoals ze allemaal zeggen voordat je het weet ben je weer in Nederland.
XX
P.S. werkt me ketting nog goed? -
14 November 2012 - 18:05
John:
Hi die beroemde Joan,
Ik heb je verhaal met veel belangstelling gelezen. Leuk hoor, je maakt wel een hoop dingen mee zeg. Denk je wel om je zelf? Het lijkt mij daar niet zo save..... Ik geloof dat Rob binnenkort komt. Eindelijk.
Groetjes
John -
14 November 2012 - 18:40
Josephine:
Hoi schat,weer leuk wat te lezen en ik zag er nu ook foto's bij. Dat is helemaal leuk, maar dan zie je jou en voel je het gemis meer, tenminste dat merkte ik bij mezelf, maf he.
Hier gaat alles zijn gangetje.
xxxxx ons -
14 November 2012 - 18:40
Josephine:
Hier gaat alles zijn gangetje.
xxxxx ons -
14 November 2012 - 20:00
Annemiek:
Hé Joan, eindelijk even je site bezocht en al je verhalen gelezen. Wat een belevenis! Heel bijzonder. Echt stoer van je hoor. Zo lang zonder familie en vrienden. maar op de foto's straal je dus je red je prima
zo te zien! Heel veel plezier, mooi weer en bijzondere indrukken toe gewenst!
Gr, Miek -
15 November 2012 - 18:47
Sanne:
Hee Joan!
Weer een leuk berichtje van je :)
Je hebt het nog prima naar je zin zo te lezen.
Houden zo!
Liefs, xxx Sanne -
he jo,
wat leuk foto's maar wat gek jij lijkt wel een blanke africaanse met dat gewicht, typisch ook dat je grote maten nodig hebt aan kleding je denkt bij africa toch allemaal van die uitgemergelde mensen maar jij bent gewoon de slankste.